Pimcore erobrer verden på «Pimcore Inspire 18» i Salzburg

P1110790_copy@2x.jpeg

Det er nå 7 år siden Ateles begynte å jobbe med Pimcore og to år siden vi arrangerte Pimcores internasjonale partnerkonferanse i Stockholm, og hvilken reise det har vært! Fra å være en ukjent outsider fra et lite land i Europa, har Pimcore vokst seg til å bli en global aktør med aktiviteter i de fleste verdensdeler, og i år ble Pimcore til og med æret med tittelen «Cool Vendor» av Gartner Group. Og ambisjonene er det ikke noe å si på.

Pimcore Inspire 2018
På årets «Pimcore Inspire» kunne vi høre at Pimcore satser sterkt på ehandel og ønsker å ta opp kampen med store aktører som Magento og Hybris. 140 deltagere fra 17 land, kunne få ta del i Fantastiske kundecaser om store globale selskaper som Burger King, Intersport Würt og Groupe SAFO.

Ateles kundecase for SEAT og Møller Mobility Group
Ateles kunne stolt presentere sitt case som omfattet Netthandelsløsningen for salg av SEAT biler i Norge, starten på et rammeverk for Møller Mobility Group som skal gjøre selskapet ledende i sin bransje på digital handel. Løsningen begynte som et samarbeid mellom SEAT i Barcelona og Møller og har også potensiale til å bli en løsning for SEATs forhandlere internasjonalt.

Pimcores strategi er fortsatt open source
Pimcore har hatt mange finansielle friere gjennom tiden og nå ser det ut til at de har funnet den rette partneren. Pimcores krav har vært at de fortsatt skal være en Open Source løsning, da Pimcore community og deres entusiasme er hele fundamentet for Pimcores vekst og suksess. Det vil utvikles enterprise funksjonalitet som betalbare tilleggspakker, men det er ikke tale om å fjerne noe av dagens funksjoner eller funksjons-områder fra den kostnadsfrie lisensen vi alle har glede av i dag.

Kommende oppdateringer
Neste versjon av Pimcore består av en rekke oppdateringer og nyheter, men en av de som er mest spennende er løsningen for personalisert innhold. Her kommer plattformen virkelig til rette da bredden i funksjonalitet gjør at man har mange flere elementer å spille på enn det konkurrerende løsninger har.

En spennende nyhet er lanseringen av markedsplassen for AddOns, her ser vi konturene av Magento sin forretningside, og som har gjort dem til en av verdens mest populære netthandelsløsninger. Pimcore bygger også nå opp en cloudløsning for å tilby løsningen som en PaaS (Platform as a Service). På denne måten blir det mulig å tilby 24/7 support world wide og en rekke tilleggstjenester om støtter funksjon og ytelse.

En av markedets mest unike og spennende løsninger
Men tross i alle disse fantastiske nyhetene lot Pimcores CEO og evangelist, Dietmar Rietsch, oss ikke på noe tidspunkt glemme hva Pimcore er; en digital plattform og et rammeverk for alle oppgaver innen CMS, PIM, DAM, MDM og Ecom, og at det er nettopp det at løsningen samler alle disse funksjonsområdene i en plattform om gjør Pimcore helt unik på markedet.

Vi takker nok en gang Pimcore for et fantastisk inspirerende, hyggelig og personlig event!

Ateles er stolte av å være Pimcores strategiske partner i Norden.

Sverre Øier - Country Manager Norway
sverre.oier@ateles.no
+47 416 11 415

BloggAteles Consulting