Ateles+-+SEO

Søkemotoroptimalisering - Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering, vanligvis forkortet SEO etter engelsk «Search Engine Optimization», er en retning innen markedsføring som handler om å drive besøkende til en nettside ved hjelp av søkemotorer.

Målet med SEO er å synes der hvor interessen til målgruppen din er størst. Det gjør du gjennom å få nettsiden ditt til å komme høyt opp blant søkemotorens organiske treff for ord og fraser som er relevante for virksomheten din.

Forskjellen i forhold til andre typer markedsføring er at vellykket søkeoptimalisering er fortjent, snarere enn kjøpt. Google og andre søkemotorer bruker algoritmer for å evaluere relevansen og verdien på nettsiden din. Den verdien brukes senere til å vurdere hvilken plassering nettsiden skal få blant søkeresultatene.

Kvaliteten på nettsiden din er altså avgjørende for å oppleve effekt av SEO.

Hvorfor trenger vi SEO?

Verdien du får av å søkemotoroptimalisere nettsiden din kan ikke undervurderes.

Blant alle tilgjengelige digitale kanaler er Google, den dominerende søkemotoren, den eksterne kilden som genererer mest trafikk. Mer enn halvparten av all henvisningstrafikk (trafikk fra en ekstern kanal til det egne nettstedet) kommer fra Google. Dette gjør søkemotoren fem ganger mer effektiv enn noen annen trafikkilde. Bare det taler for at SEO bør utgjøre en sentral del av den digitale tilstedeværelsen til alle virksomheter.

Men SEO omfatter mer enn som så. Korrekt anvendt fungerer SEO både som en markedsføringsmetode og som en tjeneste for kunder og besøkende på siden din:

  • Markedsføring: Du øker din digitale synlighet, forbedrer ditt digitale omdømme og styrker varemerket ditt ved å synes regelmessig i søkemotorer.

  • Tjeneste: Søkemotoroptimaliseringens grunnprinsipper innebærer at nettsiden din blir brukervennlig, og at det blir lett for dine besøkende å navigere for å finne informasjon og innhold.

Styrk din SEO før netthandel - Hvor skal man begynne? Last ned guide

SEO-tjenester hos Ateles

Ateles tilbyr flere tjenester innen SEO. Alle hjelper deg å øke din digitale synlighet og drive relevant organisk søketrafikk til nettsiden din.Vi hjelper deg å finne de søkeordene som er mest relevante for virksomheten din. Vi sørger for de tekniske forutsetningene som trengs for å få sterke plasseringer. Vi optimaliserer innholdet ditt slik at Google forstår relevansen og verdien av nettsiden din.

SEO-analyse – vi hjelper deg å forstå nettsiden din

Våre SEO-konsulenter gjennomfører analyser av nettsiden din for å identifisere problem- og forbedringsområder. Resultatet av alle analysene vi gjør er konkrete, prioriterte handlingsplaner som viser hvordan du kan forbedre synligheten din blant søkeresultatene.

SEO-spesialist – vår kompetanse i din organisasjon

Vi kobler virksomheten din sammen med en eller flere av våre kyndige SEO-eksperter, som kan gi løpende support i pågående prosjekter. Våre konsulenter gjennomfører analyser, kvalitetssikring og prosjektledelse for å sørge for at du når målene dine, både eksternt og i din organisasjon.

SEO-opplæring og personlig coaching

SEO omfatter alle deler av det å bygge, drifte og markedsføre en nettside. Derfor representerer det uvurderlig kompetanse å ha på plass i din egen organisasjon. Vi hjelper deg med å opplære personalet ditt med skreddersydde opplæringer, kurs og personlig coaching for å gjøre SEO til en sentral del av virksomheten din.

 
 

La oss bygge noe stort sammen

Kontakt oss ved å bruke vårt kontaktskjema eller kontakt oss direkte på:

Anders Hagenbjörk
Head of Business Optimization
anders.hagenbjork@ateles.se
+46 702 29 34 00

Name *
Name
 

Gå ikke glipp av vår blogg!