Data Science & AI

Data Science tilbyr metoder for å gjøre smarte valg gjennom analyse av data. De omfatter både muligheten for å finne trender i datamengden, og for å gjennomføre handlinger som utnytter disse på best mulig måte.

Nesten alle bedrifter sitter på data som ikke brukes, og om de brukes, er det ofte på en svært begrenset måte. De bedriftene som bruker dataene sine for å avdekke problemer, løsninger og nye muligheter, har derfor et stort forsprang på konkurrentene sine.

Hva er Data Science?

Data Science er et tverrfaglig forskningsfelt som tar for seg prosesser, metoder og systemer som brukes for å analysere og hente kunnskap ut av store mengder data.

Prinsippene bak Data Science er en blanding av matematikk, statistikk, maskinlæring, AI og datahåndtering.

Data Science og business intelligence for virksomheter

Innen e-handel og andre private virksomheter fungerer Data Science som en støtte for beslutningstakere på vidt forskjellige områder.

Det kan for eksempel være snakk om å identifisere virksomhetens mest verdifulle kunder, for slik å kunne skape en databasert lojalitetskampanje overfor kundene.

Det kan også være å beregne kostnadseffektiviteten av en viss form for markedsføring, eller å skape lønnsomhetsmodeller for nye produkter.

Data Science er på mange måter en videreutvikling av business intelligence. Business intelligence, vanligvis forkortet BI, er en dataanalysemetode som undersøker problemer gjennom å kartlegge hva som har skjedd, og deretter forklare hvordan og hvorfor det skjedde. Data Science omfatter alle disse trinnene, men handler i tillegg om å forutse hva som kommer til å skje, og hvordan du bør forholde deg til den informasjonen.

Styrk din SEO før netthandel - Hvor skal man begynne? Last ned guide

Hvorfor trenger vi Data Science?

Data Science gir en mer effektiv og mer lønnsom virksomhet.

Ved hjelp av Data Science får du svarene du trenger. Du får pålitelig informasjon basert på harde fakta som leder deg på rett vei, og du slipper derfor å basere beslutningene dine på internpolitikk og magefølelse. Du får verdifull informasjon om problemer og muligheter i bedriften, og slipper å lure på om du bruker rett middel for å nå rett mål.

En databasert tilnærming innebærer at du ikke behøver å bruke like mye tid, penger og tankekraft på det daglige arbeidet. Samtidig kan du ta bedre, mer informerte og mer treffsikre beslutninger.

De dataene som virksomheten din generer hver dag, kan bli en gullgruve om de brukes rett. Les mer om hvordan vi kan hjelpe deg med Data Science nedenfor.

Data Science hos Ateles

Ved å identifisere mønster i store mengder strukturert og ustrukturert data hjelper vi virksomheten din å ta bedre beslutninger om forretningsdriften.

Hos Ateles får du tilgang til den fremste kompetansen innen Data Science for e-handel, og verktøyene du trenger for å konvertere dataene dine om til økt lønnsomhet.

Kundens livstidsverdi – hvem er dine viktigste kunder?

Å forstå hvilke kunder som er mest lønnsomme for bedriften din, er et av de viktigste aspektene for virksomheten. Konsulentene våre bruker det siste innen maskinlæring og kunstig intelligens for å finne de viktigste egenskapene hos deres beste kunder.

Produktanbefalinger

Vi sørger for at du og bedriften din forstår hvordan de ulike produktene samvirker i kjøpemønstrene til kundene deres. Den kunnskapen kan brukes for å effektivisere markedsføringen, og tilpasse den til den enkelte kunden, slik at sluttresultatet blir bedre.

Virksomhetsanalyse

Vi gjør en dyptgående analyse av den nåværende situasjonen til bedriften din, og identifiserer de viktigste problemene og største mulighetene deres. Denne analysen gir dere anbefalinger om hvordan situasjonen best kan struktureres, utnyttes og håndteres for å ta virksomheten til neste nivå, samt hvordan dette kan gjøres.

Data Science – opplæring

Vi tilbyr workshops der vi går gjennom det viktigste og mest anvendelige innen Data Science. Nivået på opplæringen tilpasses kunnskapen dere besitter internt, og omfatter alt fra det mest grunnleggende til det mest avanserte – herunder programmering i programmeringsspråkene R og Python, samt de vanligste algoritmene.

Skreddersydd løsning

Våre Data Science-konsulenter ligger i forkant i utviklingen av Data Science, og tilpasser hvert prosjekt til din bedrift og dine forutsetninger. Hvis du er interessert i noe som ligger litt utenfor primærtilbudet vårt, er det fullt mulig å lage et skreddersydd prosjekt som er tilpasset deres behov.

 

La oss bygge noe stort sammen

Kontakt oss ved å bruke vårt kontaktskjema eller kontakt oss direkte på:

Anders Hagenbjörk
Head of Business Optimization
anders.hagenbjork@ateles.se
+46 702 29 34 00

Name *
Name

photo-1491438590914-bc09fcaaf77a.jpg

Vi søker nå SEO-spesialister til vårt Oslo-kontor.


 
 

Gå ikke glipp av vår blogg!