Ateles lanserer e-handelsløsning for Audi i Norge og tar neste steg i digitaliseringen av bilindustrien

Ateles - Audi e-tron

Harald A. Møller AS er Norges største bilimportør og står for importen av Volkswagen, SEAT, ŠKODA og Audi i Norge. Nylig lanserte Audi e-tron, Audis første elbil, og det er Ateles som har bygget løsningen der kjøperen konfigurerer og bestiller sin bil.

Ateles har jobbet med Møller siden 2016 og har tidigere bygget sidene bilkjop.no og SEAT.no. Nå har Ateles igjen fått tilliten til å bygge den digitale handelsplattformen som ligger bak lanseringen av Audis nye bil på det norske markedet. Helelektriske Audi e-tron er den første av Audis elektriske biler som skal lanseres, før 2025 planlegger Audi å ha 12 elbilmodeller.

- Digitalisering har fortsatt stort fokus for oss på Møller, og vi er glade for å gå live med vår e-handels- og konfigurasjonssite for Audi e-tron. Ateles har vært en strategisk viktig partner for oss siden 2016 og de beviser igjen at de er en dedikert leverandør. Vi ser frem til å fortsette den digitale reisen sammen med dem, sier Tonje Bakke, (Leder Digitale Tjenester) hos Møller Mobility Group.

OM LÖSNINGEN

Den tekniske løsningen er basert på e-handel med Magento og PIM, DAM og CMS fra Pimcore. Front-end er en single-page applikasjon bygget med Vue.js. Nettstedet er designet for å konfigurere og bestille den nye Audi e-tron, der kundene enkelt kan bygge egen bil basert på en rekke grunnpakker. Når kunden er fornøyd med sine valg, sendes bestillingen til selgeren som sammen med kunden fullfører bestillingen.

- Dette er den tredje løsningen vi gjør sammen med Møller for å digitalisere deres salg. Det er veldig gøy å jobbe med Møller som utfordrer den tradisjonelle måten å selge biler på, og få være med å skape moderne løsninger for bilindustrien, sier Tobias Engström, Projektleder på Ateles.

Nettsiden er åpen for alle og bestillinger til fabrikken står i kø. De første bilene vil bli levert i første halvdel av 2019.

For mer informasjon ta kontakt med:

Tobias Engström, Project Manager Ateles
Epost: tobias.engstrom@ateles.se
Tel: +46 761 44 10 42

Lars-Johan Strand, CEO Ateles
E-post: lars.strand@ateles.se
Tel: +46 704 91 44 00